back-button

Simona Muntean

Picture of the author

NEAPOLITAN MOUSSE I GLAS

  • 4 personer

Neapolitan glass är sånt du hittar utomlands, en smörgåsglass i tre olika smaker, choklad, jordgubb och vanilj. Tänker jag på den så känns det som sommaren snart ska komma även om det ligger fortfarande snö på marken och det blir kolsvart redan kl 15. Jag var bara tvungen att testa den i dessertformat, neapolitan mousse i glas. En enkel och snabbgjord dessert som inte kräver ugn. Dekorerat med färska jordgubbar och ätbar guldpulver för den där lilla extra. Perfekt att fira in det nya året med.

Hur

Instruktioner

1.

Vispa lätt färskosten och blanda väl med den smälta chokladen. Fördela i 4 stora glas. Strö över Digestivekex smulorna.

2.

Vispa färskosten och blanda väl med jordgubbssylten. Fördela i glasen. Ringla över jordgubbssylt.

3.

Vispa mascarponeosten och tillsätt vispgrädden under fortsatt vispning. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Fördela i glasen.

4.

Toppa med färska jordgubbar och citronmeliss precis innan servering.

5.

Sikta ev ätbar guldpulver och strö över hyvlad choklad.

6.

Förvaras kallt till servering.

Ingredienser

Chokladmousse

200 g färskost naturell

150 g ljus eller mörk choklad smält i mikro

Jordgubbsmousse

200 g färskost naturell

1 dl jordgubbssylt

Vaniljmousse

200 g mascarponeost

0.5 dl vispgrädde

0.5 – 1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Dekorering

4 finkrossade Digestive kex

4 msk slät jordgubbssylt

4 delade färska jordgubbar

citronmeliss blad