I en stor skål blanda de torra ingredienserna med en sked eller träslev. Tillsätt vatten och blanda väl. Degen är klibbig. Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar.
Så här får du enkelt nybakt bröd på morgonen. Knådfri deg som du svänger ihop på kvällen och bakar ut på morgonen.
1.
I en stor skål blanda de torra ingredienserna med en sked eller träslev. Tillsätt vatten och blanda väl. Degen är klibbig. Plasta in skålen och låt den stå i rumstemperatur i 12–18 timmar.
2.
Sätt ugnen på 225 grader vanlig ugnsvärme. Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan, mjöla pappret rikligt.
3.
Ta upp degen på väl mjölat bakbord, dra i ändarna och vik till ett paket, med skarven neråt. Dela i 3 bitar. Mjöla ytan rikligt och börja tvina och dra i ändarna, forma till baguette. Låg på plåt.
4.
Upprepa samma procedur med resterande deg. Låt baguetterna jäsa under en kökshandduk i 15 minuter.
5.
Grädda baguetten i mitten av ugnen för ca 20–25 minuter (beroende på ugn och hur välgräddad skorpa du vill ha). Kasta 2 dl kallt vatten i botten på ugnen när du sätter in plåten.
6.
Ta ut plåten ur ugnen, lyft bröden med bakplåtspapper och ställ på galler. Vill du ha mjukare skorpa, täck med en handduk. Låt bröden kallna innan du skär i skivor.
8 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 tsk torrjäst
4 dl kallt vatten