back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MUMS MUMS MED DULCEY CHOKLAD

  • 30 minuter
  • 20 bitar

Enkla mums mums täckta i Dulcey choklad, en söt och god bakelse som passar perfekt för bakabstinens. Receptet innehåller Mariekex som bas och är enkelt att göra.

    Hur

    1.

    Blanda gelatinpulver med 3 1/2 msk kallt vatten och låt svälla ett par minuter.

    2.

    I en kastrull på spisen koka upp strösocker och vatten. Tillsätt gelatinet och fortsätt sjuda tills sockerkristallerna har lösts upp. Låt svalna ett par minuter.

    3.

    Vispa äggvitorna till fasta toppar. Under fortsatt vispning tillsätt sockerlaget i ett tunt stråle. Fortsätt vispa i ca 15 minuter till marängen är fast och blank.

    4.

    Med hjälp av en spritspåse och rund tyll spritsa ut önskad form på kexen och stoppa dem i frysen 2 timmar.

    5.

    Smält chokladen i mikrovågsugn ca 30 sekunder åt gången, rör i emellan. Tillsätt oljan och blanda jämnt.

    6.

    Doppa varje mums mums och lägg över på ett galler, dekorera med chokladströssel. Förvara i kylen.

    Tips!

    1.

    Du kan byta ut chokladen mot annan sort, mörk eller ljus choklad. Garnera med annan strössel eller hackade nötter.

    2.

    Gör dessa mjölkfria genom att byta ut chokladen mot en mjölkfri variant.

    Ingredienser

    Ingredienser

    1 1/4 msk gelatinpulver

    3 1/5 msk kallt vatten

    4 dl strösocker

    1 dl kallt vatten

    1 tsk vaniljsocker

    3 äggvitor

    Garnering

    20 stycken Mariekex

    200 g Varlhona choklad Dulcey

    1 msk olja neutral i smaken

    Chokladströssel