Rulla små kulor av mandelmassa med en hasselnöt i mitten.
Mozartkulor de luxe. Med hasselnötter, chokladströssel och guldpulver. Och om inte det var tillräckligt så är det dubbla lager mandelmassa emellan. Det tar under en kvart att få ihop dessa godingar. Och det bästa är att du smaksätter efter smal. Jag ville ge dessa en extra touch och använde karamellchoklad. A match made in heaven så att säga. Testa!
1.
Rulla små kulor av mandelmassa med en hasselnöt i mitten.
2.
Skär nougaten i kuber, platta till och rulla till bollar med mandelmassabollarna i mitten.
3.
Skär mandelmassarullen i skivor som du kavlar lite tunnare.
4.
Rulla kulor av mandelmassan med nougat i mitten. Ställ på plåt.
5.
Smält chokladen i micron, 30 sekunder i taget, rör om emellan.
6.
Vänd kulorna i chokladsmeten med hjälp av två gafflar.
7.
Lyft kulorna och ställ på bakplåtspapper. Strö chokladströssel sikta guldpulver över.
8.
Låt stå tills chokladen stelnar. Förvaras svalt.
200 g mandelmassa
100 g nougat
16 st hasselnötter
150 g choklad 8ljus, mörk eller smaksatt)
chokladströssel och guldpulver till garnering