Rulla små kulor av mandelmassa med en hasselnöt i mitten.
Mozartkulor de luxe med hasselnötter, chokladströssel och guldpulver. Dubbla lager mandelmassa emellan. Enkelt att göra på under en kvart.
1.
Rulla små kulor av mandelmassa med en hasselnöt i mitten.
2.
Skär nougaten i kuber, platta till och rulla till bollar med mandelmassabollarna i mitten.
3.
Skär mandelmassarullen i skivor som du kavlar lite tunnare.
4.
Rulla kulor av mandelmassan med nougat i mitten. Ställ på plåt.
5.
Smält chokladen i micron, 30 sekunder i taget, rör om emellan.
6.
Vänd kulorna i chokladsmeten med hjälp av två gafflar.
7.
Lyft kulorna och ställ på bakplåtspapper. Strö chokladströssel sikta guldpulver över.
8.
Låt stå tills chokladen stelnar. Förvaras svalt.
200 g mandelmassa
100 g nougat
16 st hasselnötter
150 g choklad
- chokladströssel
- guldpulver