Sätt ugnen på 175º. Smöra och mjöla engångsformar i aluminium. Lägg ev bakplåtspapper i botten så det går lättare att få ut de färdiga kakorna utan att dem går sonder eller fastnar i formen.
Alltid lika god, alltid lika busenkelt att baka och a l l t i d lika uppskattad. Nu bakade jag en stor morotstårta som skulle följa med mig och maken på fest, trädgårdsfesten vi var på i helgen.
1.
Sätt ugnen på 175º. Smöra och mjöla engångsformar i aluminium. Lägg ev bakplåtspapper i botten så det går lättare att få ut de färdiga kakorna utan att dem går sonder eller fastnar i formen.
2.
Vispa ägg och socker vit och fluffigt. Vispa i mjöl, bakpulver och vaniljsocker samt ev kanel.
3.
Sist vispa i smält smör och blanda i morötterna.
4.
Fördela jämt i formarna och grädda i nedersta delen av ugnen för ca 20-25 minuter tills bottnarna känns färdiga.
5.
Låt dem kallna i formarna under kökshanduk medan du förbereder frostingen.
6.
Vispa smöret vit och fluffigt. Vispa färskosten och blanda med smöret.
7.
Under fortsatt vispning häll florsocker, ca 1/2 dl åt gången.
8.
Vill du färga eller smaksätta din frosting gör du det sist.
1.
Bottnarna är så saftiga att man inte behöver göra tårtan i förväg och låta den safta till sig även om det inte är något fel i det. Jag fyllde och frostade tårtorna med frostingen, alltigenom.
2.
Till dekor hade jag gjort morötter av choklad.
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 g smält normalsaltat smör
ca 5-6 dl skalade och rivna morötter ( ej packade, blir ca 6 små till medelstora )
ev malen kanel
300 g Philadelphia ost eller annan färskost
100 g saltat rumsvarmt smör
3-4 dl florsocker
ev pasta eller hushållsfärg, smaksättning i form av essens m m.