Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
Härliga spröda mördegsrutor fyllda med sötsyrliga bär och toppade med smultäcke.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över och undervärme.
2.
Klä en rektangulär form, ca 20X25 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
3.
Blanda alla ingredienser till degen. Dela i två.
4.
Tryck den ena deghalvan i botten på formen. Jämna till.
5.
Grädda i ca 10 min i mitten av ugnen.
6.
Blanda bären med sylt, strösocker, maizena och citronsaft.
7.
Bred fyllningen över den varma kakan. Smula över resterande deg och grädda för ytterligare 15-20 min till kakan har fått en fin yta.
8.
Låt kallna helt innan du skär i rutor. Sikta florsocker över innan servering.
9.
Förvaras i kylen i låda med lock.
225 g smör
2 dl sgrösocker
5,25 dl vetemjöl
250 g frysta bär
2 dl sylt
1 dl strösocker
3 msk maizena majsstärkelse
0,5 msk citronsaft