Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar
Får jag bjuda på en mördegskaka? Stor och ful men jädrans god? Njut!
1.
Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar
2.
Vispa smör med florsocker och vanilj
3.
Blanda i vetemjöl tills degen går ihop. Blanda i chokladen. Om degen är för mjuk ställ den kall tills du kan hantera den
4.
Gör runda bollar, ca en överfylld matsked
5.
Lägg dem gläst på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter. Grädda tills botten har blivit lite brun
6.
Ta ut kakorna från ugnen och lått dem svalna någon minut, bara tills du kan hantera dem
7.
Rulla bollarna snabbt i florsocker och låt dem kallna helt innan du ev rullar dem i mer florsocker
8.
Förvara kakorna i en burk med lock i rumstemperatur. Håller sig väldigt länge
9.
Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar
10.
Vispa smör med florsocker och vanilj
11.
Blanda i vetemjöl tills degen går ihop. Blanda i chokladen. Om degen är för mjuk ställ den kall tills du kan hantera den
12.
Gör runda bollar, ca en överfylld matsked
13.
Lägg dem gläst på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter. Grädda tills botten har blivit lite brun
14.
Ta ut kakorna från ugnen och lått dem svalna någon minut, bara tills du kan hantera dem
15.
Rulla bollarna snabbt i florsocker och låt dem kallna helt innan du ev rullar dem i mer florsocker
16.
Förvara kakorna i en burk med lock i rumstemperatur. Håller sig väldigt länge
240 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
6,25 dl vetemjöl
150 g chokladlinser eller knappar
florsocker att rulla bollarna i
240 g smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
6,25 dl vetemjöl
150 g chokladlinser eller knappar
florsocker att rulla bollarna i