back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MÖRDEGSKAKA

  • 20 minuter
  • 30 kakor

Får jag bjuda på en mördegskaka? Stor och ful men jädrans god? Njut!

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar

2.

Vispa smör med florsocker och vanilj

3.

Blanda i vetemjöl tills degen går ihop. Blanda i chokladen. Om degen är för mjuk ställ den kall tills du kan hantera den

4.

Gör runda bollar, ca en överfylld matsked

5.

Lägg dem gläst på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter. Grädda tills botten har blivit lite brun

6.

Ta ut kakorna från ugnen och lått dem svalna någon minut, bara tills du kan hantera dem

7.

Rulla bollarna snabbt i florsocker och låt dem kallna helt innan du ev rullar dem i mer florsocker

8.

Förvara kakorna i en burk med lock i rumstemperatur. Håller sig väldigt länge

9.

Sätt ugnen på 200º. Lägg bakplåtspapper på två ugnsplåtar

10.

Vispa smör med florsocker och vanilj

11.

Blanda i vetemjöl tills degen går ihop. Blanda i chokladen. Om degen är för mjuk ställ den kall tills du kan hantera den

12.

Gör runda bollar, ca en överfylld matsked

13.

Lägg dem gläst på bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen för ca 7-10 minuter. Grädda tills botten har blivit lite brun

14.

Ta ut kakorna från ugnen och lått dem svalna någon minut, bara tills du kan hantera dem

15.

Rulla bollarna snabbt i florsocker och låt dem kallna helt innan du ev rullar dem i mer florsocker

16.

Förvara kakorna i en burk med lock i rumstemperatur. Håller sig väldigt länge

Ingredienser

Ingredienser

240 g smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

6,25 dl vetemjöl

150 g chokladlinser eller knappar

florsocker att rulla bollarna i

240 g smör

1,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

6,25 dl vetemjöl

150 g chokladlinser eller knappar

florsocker att rulla bollarna i