Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan
Inlägget är ett reklamsamarbete med Dr.Oetker
Supersaftig mjuk vaniljkaka med sylt. Jätteenkelt att göra. Här har jag stansat ut till runda kakor men du kan skära i rutor. Med de rester det blir kvar kommer jag att göra dessert i glas vid ett annat tillfället. Så alla rester och kanter åker i en påse och in i frysen. Den här vaniljkakan ihop med favorit sylten, alltså vilken hit. Jag älskar körsbär så du kan gissa vilken sylt jag hade i kakan.
Jag tycker att Dr.Oetker vaniljpasta som de har tagit in i sortimentet är superbra. Så praktiskt att slippa all krångel med att skrapa fröna ur vaniljstången.
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, 20 X 30 cm, med höga kanter i bakplåtspapper. Ställ åt sidan
2.
Vispa ägg och strösocker luftigt, ca 5 minuter
3.
Tillsätt mjölk, olja, vetemjöl, bakpulver och vaniljpasta. Vispa i 2 minuter
4.
Häll 2/3 delar av smeten i formen och grädda i mitten av ugnen för 15 minuter
5.
Ta ut formen och bred på sylten. Häll över resterande smet
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 25- 30 minuter
7.
Låt kakan kallna helt i formen
8.
Skär i bitar och sikta över florsocker
5 ägg
2.5 dl strösocker
3 dl mjölk
2.5 dl rapsolja
4.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1.5 tsk Dr.Oetker vaniljpasta eller 2 tsk vaniljsocker
3 dl sylt
0.5 dl florsocker att sikta över