Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Börjar känna att detta recept är ett sånt som jag ska hålla mig till. Denna mjuka pepparkaka med vit choklad är så saftig och god och passar perfekt att baka till många. Du kan lätt dubbla receptet och baka i en rejäl långpanna. Vit choklad i både smeten och glasyren ger rätt sötma. Och citronsaften kompletterar så det blir lagom söt. Filmjölken gör kakan supersaftig.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.
3.
Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott.
4.
Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
5.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.
6.
Låt kallna innan du gör krämen.
7.
Smält smöret till glasyren. Hacka chokladen fint och rör ut i det varma smöret.
8.
Låt blandningen svalna helt och vispa sedan ner citronsaft, vaniljpulver och florsocker.
9.
Bred glasyren över kakan och toppa med kokos. Skär i rutor.
10.
Förvaras kallt i låda med lock.
125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1.5 dl strösocker
2 äggvitor
2.5 dl filmjölk
1 tsk vaniljsocker
3 msk pepparkakskrydda
3.25 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
100 g vit choklad hackad i mindre bitar
75 gram smält smör
50 g vit choklad
2 msk citronsaft
0.5 tsk vaniljpulver
1.5 dl florsocker
Riven kokos