Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En gudomligt god mjuk Oreokaka i långpanna som är enkel att göra och även god utan kräm. Perfekt för en härlig fika!
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt. Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt.
3.
Tillsätt filmjölken och blanda jämt med en slickepott. Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
4.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten. Låt kallna innan du gör krämen.
5.
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt vispgrädden under fortsatt vispning.
6.
Vänd ner de finkrossade Oreokexen och blanda jämnt. Bred krämen över kakan och strö över lite kexsmulor.
7.
Dela i lagom stora bitar och garnera med lite kräm och mini Oreo innan servering. Förvaras kallt i låda med lock.
125 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1 1/2 dl strösocker
2 äggvitor
2 1/2 dl filmjölk
1 tsk vaniljsocker
3 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
ca 1 dl oreokex, grovkrossade
100 g normal saltat smör, vid rumstemperatur
1 tsk vaniljsocker
1- 1/2 dl florsocker
1 – 1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Oreokex riktigt finkrossade
mini Oreokex
ev lite kräm