Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Klä botten och väggarna på en rund form med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En perfekt balans mellan sötma och syrlighet. En mjuk kaka med aprikos och ricotta ost som går att svänga ihop på nolltid.
1.
Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugnsvärme. Klä botten och väggarna på en rund form med löstagbara kanter, ca 20-22 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
I en skål blanda väl vetemjöl med bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
3.
I en skål eller i assistent, vispa ägg och strösocker fluffigt och ljust.
4.
Tillsätt Ricotta osten och vispa tills det är blandat.
5.
Tillsätt mjölblandningen och vispa tills allt är kombinerat, inget mer.
6.
Vänd aprikosbitarna i smeten. Häll i formen, jämna till ytan och toppa med aprikosskivorna .
7.
Toppa med mandelflarn, strö över brunt socker och salt.
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 50- 60 minuter, beroende på ugn. Grädda helst sakta i lågvärme.
9.
Låt kakan vila i formen i ca 10 minuter innan du tar bort kanten på formen. Ställ på galler med formbotten på och låt den kallna helt.
10.
Stjälp upp den på ett serveringsfat och sikta över florsocker innan servering.
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
3 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk mandelextrakt
250 g Ricotta ost
8 aprikoser
2 aprikoser
1 dl mandelflarn
1/2 dl brunt socker
en nypa salt
att sikta över den färdiga kakan florsocker