Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
En saftig och god chokladkaka med jordnötssmörkräm, enkelt, gott och lyxigt på mindre än en timme.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form, ca 21 X 21 cm, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt.
3.
Tillsätt äggvitorna och vispa jämnt. Tillsätt filmjölken och blanda jämnt med en slickepott.
4.
Sikta ner de torra ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet.
5.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter eller tills kakan känns torr i mitten.
6.
Låt kallna innan du gör krämen.
7.
Vispa smör, vaniljsocker och florsocker riktigt fluffigt. Tillsätt jordnötssmör och vispgrädde under fortsatt vispning.
8.
Bred eller spritsa krämen över den kalla kakan. Garnera och skär i lagom stora bitar.
9.
Förvaras i kylskåp i låda med lock.
normal saltat smör
strösocker
äggvitor
filmjölk
vaniljsocker
vetemjöl
osötad kakao
bikarbonat
normal saltat smör
vaniljsocker
florsocker
jordnötssmör
vispgrädde
hackade nötter eller chokladströssel