back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MJÖLK- OCH SOCKERFRIA PANNKAKOR PÅ MJÖL AV VETE OCH ROTFRUKTER FYLLDA MED BAREBELLS GODA HASSELNÖTSKRÄM

  • ca 10 pannkakor

Till en början var jag skeptisk mot mjöl med rotfrukter. Sen till råga på allt en chokladkräm utan socker det med. Verkligen sant? Hade jag inte gjort det själv och ätit hade jag inte trott på att pannkakorna blir så goda. Mamma du skulle bli så stolt över mig om du bara visste det. 

    Hur

    1.

    Vispa snabbt alla ingredienser till smeten. Den ska vara tjockflytande typ som filmjölk.

    2.

    Heta upp pannan och pensla med olja.

    3.

    Häll ca en släv smet och vänd pannan runt så smeten fördelas jämnt i pannan.

    4.

    Grädda ca 1 minut på ena sidan tills smeten stelnar ordentligt och vänd sen med en spatula.

    5.

    Grädda ytterligare en minut på andra sidan.

    6.

    Lägg på en tallrik och sätt ett lock över för att hålla pannkakorna varma.

    7.

    Grädda alla.

    8.

    Bre hasselnötskräm på varje pannkaka innan du rullar.

    9.

    Eller värm en halv burk med Barebells hasselnötskräm och ringla över pannkakorna.

    10.

    Servera ev med färska jordgubbar.

    Ingredienser

    1 ägg

    2 1/2 dl vetemjöl med fotfrukter Kungsörnen

    6-7 dl mineralvatten naturell smak

    1 knivsudd salt

    Rapsolja till stekning

    Fyll pannkakorna med Barebells Hazelnut Cream