Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och smörj en paj form . Ställ åt sidan.
Den här pajer gör sitt eget skal under gräddningen i ugnen. En smet som blir till ett tunt pajskal, krämig vanilj puddingaktig kräm och en knaprig, knackig smörig toppen. Den här pajen är så enkelt att göra och så fantastiskt god. Den ”omöjliga” kokospajen.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme, och smörj en paj form . Ställ åt sidan.
2.
I en hög skål eller blender blanda alla ingredienser och vispa jämt ca 2-3 minuter.
3.
Häl smeten i formen och låt stå ett par minuter.
4.
Strö över kokos och grädda i mitten av ugnen för ca 35- 40 minuter. Pajen är klar när en tandpetare är torr vid kanten. Min tog exakt 35 minuter.
5.
Om den börjat bli brunt på toppen för tidigt täck pajen med aluminium folie under resten av gräddningstiden.
6.
Låt pajen kallna helt innan servering.
en burk sötad kondenserad mjölk
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde (*fungerar att ersätta med mjölk om du inte vill eller har grädde hemma)
3 stora ägg
1 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
50 g smör rumstempererat
ca 1.5 dl riven kokos att strö över