back-button

Simona Muntean

Picture of the author

PAVLOVA EN MIDSOMMARKRANS

  • 12 personer

Lätt, mjölkvit och fluffig som en ballerinas vackra kjol. Alltså jag måste bara visa er denna vackra skapelse. Pavlova en midsommarkrans i maräng och jordgubbar. Som jag har länge länge velat baka. Vi hade vänner på besök under Midsommardagen och vi bjöd på lite tilltugg och drinkar. Till kaffet bjöd jag på Pavlova och jag märkte hur tyst det blev in i rummet när jag tog fram den. Oh vad jag älskar att överraska med mina bakelser! Det är som balsam för hjärtat att se alla förväntansfulla miner.

Hur

Instruktioner

1.

Sätt ugnen på 120-125 º C

2.

På ett bakplåtspapper rita 2 cirklar, en på 25 cm och i mitten en på 10 cm. Vänd pappret med den ritade sidan nedåt och lägg på en plåt. Ställ åt sidan

3.

Vispa äggvitor till hård skum

4.

Tillsätt strösockret en matsked åt gången under fortsatt vispning. Vispa ca 5-6 minuter till marängen är hård och blank

5.

Stoppa mixern, tillsätt citronsaft, maizena och vaniljsocker. Vispa tills allt har blandats väl

6.

Lägg marängen på bakplåtspapper innanför ringen, skedvist. Bygg på höjden så du får önskad form

7.

Grädda Pavlovan i mitten av ugnen för 1,5 timme

8.

Stäng av ugnen och låt Pavlovan kallna helt med stängd ugnslucka. Jag lämnade den i 3 timmar men har du inte lika bråttom som jag hade kan den lika gärna stå inne över natten

9.

Lägg Pavlovan försiktigt på serveringsfat, toppa med vispad grädde eller kräm och frukt

Ingredienser

Maräng

6 äggvitor motsvarar 2 dl, rumstempererade

3.75 dl strösocker

2 tsk maizena mjöl

0.5 msk citronsaft

0.5 msk vaniljsocker

ev färg att färga marängen med

Kräm och dekorering

5 dl vispad grädde

3 dl vaniljkräm hemmagjord eller på marsán pulver

Färsk frukt eller bär m m

Variera topping efter smak