back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MEXIKANSK PASTASALLAD

  • 10 minuter + 12 minuter
  • 4 personer

Har du kvar pasta i kylen? Gör denna gudomligt GODA salladen som passar perfekt som lätt vegetarisk lunch eller tillbehör. Jag har använt bönpasta och den blev så god.

Hur

Gör så här

1.

Koka pastan enligt anvisningarna på fpk. Låt rinna av i durkslag

2.

Stek majsen i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt 0,5 tsk vitlökspulver och chiliflakes

3.

I en liten skål blanda alla ingredienser till dressingen

4.

I en stor skål lägg pastan, majs, parmesan, rödlök, jalapeños, koriander och häll dressingen över. Blanda väl. Tillsätt resterande vitlökspulver, salt och peppar. Blanda

5.

Servera till en kyckling eller köttbit, grillad eller stekt, eller som vegetarisk alternativ. Så så gott!

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner pasta ( ev gf)

2-3 msk olivolja

200 g majs på burk eller fryst

0,5 msk vitlökspulver eller 1 vitlöksklyfta, finhackad

0,5 tsk chiliflakes

1 dl riven parmesan

1 liten rödlök, finhackad

1 jalapeños, finhackad

0,5 dl finhackad koriander

0,5 tsk vitlökspulver eller 1 vitlöksklyfta, finhackad

salt & peppar

Dressing

2 dl majonnäs

1 dl grekisk/turkisk yoghurt 10%

zest och saft av en 0,5 lime

salt och peppar