Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en brödform ca 10 X 20 cm.
En sockerkaka med matcha japanskt grönt te som ger en mild och vacker smak. Perfekt för de som gillar grönt te och sötsaker.
1.
Sätt ugnen på 150°C. Smörj och mjöla en brödform ca 10 X 20 cm.
2.
Vispa smör med socker luftigt och vitt, va 5 minuter.
3.
Vispa i äggen, en i taget. Vispa mellan varje ägg tills smeten är jämn.
4.
Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och sikta i en skål.
5.
Vispa mjölblandningen i smeten, i tre omgångar, vispa lätt emellan.
6.
Fördela smeten i 2 skålar och blanda matcha te i den ena.
7.
Häll smeten i formen, växelvis, och rör lite lätt med en gaffel eller spetsen på en kniv så du får till en swirl (snurr) mönster.
8.
Grädda kakan i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torrt.
9.
Låt sockerkakan svalna i formen under en handduk i minst 20-30 minuter innan du tar ut den och skär i skivor.
180 g rumstempererat smör
180 g strösocker
3 stora ägg
180 g mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 msk Matcha grönt te