back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MARMORERAD SOCKERKAKA MED MATCHA

  • 12 personer

Wayne’ s Coffe säljer Matcha Latte sen en tid tillbaka. Den har jag testat en gång och var en upplevelse. Nej, det smakar inte kaffe, kommer inte ens i närheten av smaken men det är ett gott alternativ för de som inte gillar kaffe så mycket, men gillar te.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175°C, över och undervärme. Smörj och mjöla en brödform ca 10 X 20 cm

2.

Vispa smör med socker luftigt och vit, va 5 minuter

3.

Vispa i äggen, en i taget. Vispa mellan varje ägg tills smeten är jämn

4.

Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och sikta i en skål

5.

Vispa mjölblandningen i smeten, i tre omgångar, vispa lätt emellan

6.

Fördela smeten i 2 skålar och blanda matcha te i den ena

7.

Häll smeten i formen, växelvis, och rör lite lätt med en gaffel eller spetsen på en kniv så du får till en swirl (snurr) mönster

8.

Grädda kakan i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torrt

9.

Låt sockerkakan svalna i formen under en handduk för minst 10-15 minuter innan du stjälper upp. Skär den i skivor. Njut!

Tips!

1.

Byt ut grönt te mot kakao ifall du hellre vill ha det.

Ingredienser

Smet

180 g rumstempererat smör

180 g strösocker

3 stora ägg

180 g mjöl

2 tsk vaniljsocker

1.5 tsk bakpulver

1.5 msk Matcha grönt te (jag fegade ut och använde endast 2 tsk grönt te för en mildare smak)