Sätt ugnen på 175°C, över och undervärme. Smörj och mjöla en brödform ca 10 X 20 cm
Wayne’ s Coffe säljer Matcha Latte sen en tid tillbaka. Den har jag testat en gång och var en upplevelse. Nej, det smakar inte kaffe, kommer inte ens i närheten av smaken men det är ett gott alternativ för de som inte gillar kaffe så mycket, men gillar te.
1.
Sätt ugnen på 175°C, över och undervärme. Smörj och mjöla en brödform ca 10 X 20 cm
2.
Vispa smör med socker luftigt och vit, va 5 minuter
3.
Vispa i äggen, en i taget. Vispa mellan varje ägg tills smeten är jämn
4.
Blanda mjöl med vaniljsocker och bakpulver och sikta i en skål
5.
Vispa mjölblandningen i smeten, i tre omgångar, vispa lätt emellan
6.
Fördela smeten i 2 skålar och blanda matcha te i den ena
7.
Häll smeten i formen, växelvis, och rör lite lätt med en gaffel eller spetsen på en kniv så du får till en swirl (snurr) mönster
8.
Grädda kakan i nedersta delen av ugnen i ca 1 timme eller tills en tandpetare kommer ut torrt
9.
Låt sockerkakan svalna i formen under en handduk för minst 10-15 minuter innan du stjälper upp. Skär den i skivor. Njut!
1.
Byt ut grönt te mot kakao ifall du hellre vill ha det.
180 g rumstempererat smör
180 g strösocker
3 stora ägg
180 g mjöl
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
1.5 msk Matcha grönt te (jag fegade ut och använde endast 2 tsk grönt te för en mildare smak)