back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MANDELSNITTAR MED PISTAGE

  • 5 minuter + 10 minuter
  • 24 personer

Älskar att baka snittar för jag blir klar på under 30 minuter och kan variera smaken nästintill oändlighet. Vilken är din favorit?

Hur

Gör så

1.

Blanda riven mandelmassa med pistagekräm till en jämn deg.

2.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme.

3.

Fodra en ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan,

4.

I en skål blanda alla torra ingredienser till degen. Blanda väl.

5.

Tillsätt smöret och knåda tills degen går ihop och är jämnt blandad.’

6.

Dela i två bitar och rulla till ca 20-25 cm längder. Platta till ca 4 cm.

7.

Dela fyllningen i två, rulla varje del till en smal korv 20-25 cm lång. Lägg i mitten på degen och rulla ihop.

8.

Upprepa samma procedur med den andra degbiten och fyllningen.

9.

Lägg på plåt, platta till längderna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.

10.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut när kanterna börjar få lite färg.

11.

Tag ut plåten och skär längderna i ca 10-12 bitar 2-3 cm bredda.

Ingredienser

Smet

1.25 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

3.75 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

0.5 tsk mortlade kardemummakärnor

150 g normal saltat smör, rumstempererat

Fyllning

150 g mandelmassa riven

2-3 msk pistagekräm

Topping

uppvispat ägg

pärlsocker att sikta över