Blanda alla ingredienser till en deg och ställ i kylskåpet för minst 1 timme.
Mandelmusslor med len vaniljkräm och vispgrädde är en läcker och enkel dessert som kan förberedas i förväg. Mandelskalen kan göras i förväg och fyllas samma dag de ska ätas. Fyllningen kan varieras efter smak, som vaniljkräm, tryffelchoklad, favoritsylt och grädde. Receptet ger ca 15 stycken mandelmusslor.
1.
Blanda alla ingredienser till en deg och ställ i kylskåpet för minst 1 timme.
2.
Sätt under tiden ugnen på 175 º.
3.
Ta en bit deg och tryck in i varje form, tryck upp mot kanterna.
4.
Grädda mellan 7-10 minuter.
5.
Låt svalna något innan du tar bort skalen från formarna.
6.
Ska lossna lätt utan att man behöver smörja formarna innan.
7.
Låt dem kallna helt innan du fyller dem med vaniljkräm eller annat du tycker om.
8.
Förbered enligt anvisningarna på förpackningen men bytt ut hälften av mjölken mot grädde.
9.
Spritsa moussen i mandelskalen i ett fint mönster.
10.
Vispa 2-3 dl grädde och dekorera med.
11.
Salt karamel och chokladtryffel är en annan favorit fyllning.
12.
Det ska jag testa nästa gång.
100 g mandelmjöl
1 ägg
1 1/4 dl strösocker
250 g smör
7 dl vetemjöl
några droppar mandelessens
1 förpackning tårtmousse eller vaniljkräm
2 1/2 dl mjölk
2-3 dl grädde