Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
En enkel mandelkaka som är snabb att svänga ihop. Alla ingredienser blandas i en skål och sedan gräddas kakan i ugnen. Gräddningstiden kan variera beroende på ugnen.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
I en stor skål häll alla ingredienser till smeten förutom vatten.
3.
Tillsätt det varma vattnet och blanda väl. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö över mandelspån.
4.
Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter eller till en provsticka kommer ut torr.
5.
Ta ut formen och låt kakan svalna i den. Låt kakan kallna helt på galler under en kökshandduk.
6.
Sikta över florsocker innan servering.
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
2 ägg
2/3 dl rapsolja
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl ljummet vatten
1 dl mandelspån att toppa med
Florsocker till garnering