back-button

Simona Muntean

Picture of the author

MANDELKAKA

  • 35-40
  • 8-10

En enkel mandelkaka som är snabb att svänga ihop. Alla ingredienser blandas i en skål och sedan gräddas kakan i ugnen. Gräddningstiden kan variera beroende på ugnen.

Hur

1.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en rund form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.

2.

I en stor skål häll alla ingredienser till smeten förutom vatten.

3.

Tillsätt det varma vattnet och blanda väl. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Strö över mandelspån.

4.

Grädda i mitten av ugnen för ca 35-40 minuter eller till en provsticka kommer ut torr.

5.

Ta ut formen och låt kakan svalna i den. Låt kakan kallna helt på galler under en kökshandduk. 

6.

Sikta över florsocker innan servering.

Ingredienser

Smet

3 dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

2 ägg

2/3 dl rapsolja

1 1/2 tsk bakpulver

1 1/2 dl ljummet vatten

Topping och garnering

1 dl mandelspån att toppa med

Florsocker till garnering