Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 22 X 22 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
Brownies med karamelltryffel. Det är den ultimata browniebiten. Lyx i en liten chokladkaka. Browniesen är enkla att svänga ihop och att variera, både fyllning och topping. Hittar du inte choklad med karamellsmak i butiken kan du använda annan chokladsort. Browniesen blir goda hur som.
1.
Sätt ugnen på 175 grader och klä en fyrkantig form, ca 22 X 22 cm, med bakplåtspapper. Ställ åt sidan.
2.
Smällt smör och choklad i en kastrull på spisen. Ta bort från spisen och tillsätt strösocker. Vispa snabbt till en slät smet. Låt svalna ca 2-3 minuter.
3.
Tillsätt äggen och vaniljsocker under vispning. Vänd de övriga ingredienserna i smeten och blanda till en klumpfri smet.
4.
Häll den i formen. Jämna till ytan.
5.
Grädda i mitten av ugnen för ca 20–25* minuter. Låt kakan svalna innan du gör tryffel.
6.
I en kastrull på spisen smält smör och choklad. Ta bort från spisen.
7.
Tillsätt sötad kondenserad mjölk och vispa jämt. Låt tryffeln svalna något innan du häller den över kakan. Jämna till ytan och strö över strössel eller nötter.
8.
Låt kallna och plasta in. Ställ i kylskåpet för minst 2 timmar eller över natten.
9.
Förvaras kallt i låda med lock.
1.
* Tänk att alla ugnar är olika så tiden i receptet är endast en anvisning. Kakan ska vara helt torr runt kanterna men fortfarande lite mjuk i mitten. Bättre att kakan är undergräddad än övergräddad.
200 g smör
225 g mörk choklad, hackad
2 1/2 dl strösocker
4 stora ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2-3 msk bryggd kaffe
en nypa salt
50 g normal saltat smör
1 dl sötad kondenserad mjölk
125 g choklad med karamellsmak, Odens chokladknappar
strössel eller nötter att toppa med