Stek sockerärtorna i lite smör eller olja. Ställ åt sidan.
En lyxig potatissallad gjord på ugnsrostad potatis. När du vill ha något extra gott.
1.
Stek sockerärtorna i lite smör eller olja. Ställ åt sidan.
2.
I en ugnsform lägg potatisen i lite olja. Tillsätt salt, peppar, paprikapulver och rosmarin. Blanda.
3.
Stek i 175 grader i mitten av ugnen för ca 30 min tills potatisen är mjuka med en krispig yta.
4.
I en stor skål blanda créme fraîche, majonäs och örter. Tillsätt potatisen och blanda lätt.
5.
Toppa med sockerärtor, majs och tomater. Strö över ev chiliflakes och mer salt om det behövs.
1.
Ät som tillbehör till kött eller som huvudrätt med ett gott bröd till.
olja till stekning
150 g sockerärtor
ca 1 kg små potatis med skal
salt
peppar
2 msk paprikapulver
1 msk torkad rosmarin
1 liten burk majs, avrunnen
några körsbärstomater
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
ca 0,5 dl finhackade färska örter (persilja, dill)
ev chiliflakes