Börja med att göra hallonfluff eftersom den behöver tid i kylen för att kallna ordentligt.
En lyxig kladdkaka med hallonfluff som är enkel att göra och perfekt för att lyxa till kvällen. Kakan är saftig och god, och hallonfluffen ger en extra touch av smak och konsistens.
1.
Börja med att göra hallonfluff eftersom den behöver tid i kylen för att kallna ordentligt.
2.
I en kastrull på spisen värm vispgrädde och godis. Rör om kontinuerligt så det inte bränns på botten. Det får inte börja koka.
3.
När du har fått en jämn kräm häller du den i en kastrull, täcker med plastfilm eller lock och ställer kallt i minst 4 timmar. Brukar göra den kvällen innan och låter den stå kallt över natten.
4.
Hacka chokladen och smält smöret.
5.
Lägg chokladen i smöret så den smälter.
6.
Tillsätt kaffet.
7.
Vispa upp äggen tillsammans med sockret.
8.
Rör samman torrvarorna i en bunke.
9.
Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillsätt sirapen.
10.
Rör sedan ner torrvarorna och blanda till en smet.
11.
Häll smeten i springformen (18 cm använde jag) se till att du smörat och bröat den. Gärna med kakao för att få en finare kant på den.
12.
Grädda i 175 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad precis i kanten ca 2 cm men kladdig i mitten.
13.
Låt kakan svalna helt innan du brer på glasyren.
14.
Vispa fluffen till önskad konsistens, luftigt.
15.
Fyll en spritspåse försett med tyll med fluff och dekorera kladdkakan med.
16.
Förvaras svalt.
100 g smör
100 g choklad
1/2 dl bryggd kaffe
2 st ägg
2 msk ljus sirap
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk äkta vaniljpulver
2 krm salt
80 g mjuka hallonskum godis
3 dl vispgrädde