back-button

Simona Muntean

Picture of the author

LINZER KAKOR TILL PÅSK

En sats ger ca 60 dubbla kakor av dessa påskiga och goda linzer kakor.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 175º.

    2.

    Vispa smör, brun farin och socker lätt och fluffigt. Tillsätt ev citronskal, vaniljsockret och äggen, ett i taget. Vispa lite mellan.

    3.

    Rör i smeten mjölet och bakpulvret som du har blandat väl innan.

    4.

    Degen håller ihop och klibbar inte. Ta ca en näve av degen och kavla ca 0,5 cm tjockt antingen på mjölat bord eller mellan en vikt bakplåtspapper. Med en form ta ut kakor och lägg dem på en klätt plåt.

    5.

    Hälften av kakorna ska man även stansa små formar i mitten på varje kaka. Gör det direkt på plåten annars blir det svårt att flytta kakorna sen.

    6.

    Grädda kakorna i ugnen för ca 10-15 minuter beroende på ugn. Kakorna behöver inte bli bruna. Låt kakorna svalna på bakplåtspapper innan du sätter ihop dem två och två med sylt emellan. Se till att lägga ihop en hel kaka med en med hål i mitten. På det sättet får man de snygga Linzer kakorna.

    Ingredienser

    250 g rumsvarmt smör

    75 g brun farin eller brun socker

    75 g strösocker

    2 ägg

    500 g mjöl

    1 tsk bakpulver

    2 tsk vaniljsocker

    ev riven citronskal

    - sylt att sätta ihop kakorna med