back-button

Simona Muntean

Picture of the author

LÄTTBAKAD BOUNTYKAKA I LÅNGPANNA

  • 60 minuter
  • 24 bitar

En lättbakad Bountykaka i långpanna som är ljuvligt god och krämig. Passar perfekt som bjudmat till många eller för en eftermiddagsfika med grannarna.

    Hur

    1.

    Sätt ugnen på 150º C.

    2.

    Klä en form 20X30 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

    3.

    Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver i en skål och ställ åt sidan.

    4.

    Vispa smör och socker krämigt.

    5.

    Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.

    6.

    Varva mjölk och mjölblandning i smeten. Vispa lätt.

    7.

    Häll i formen, jämna till ytan.

    8.

    Grädda i mitten av ugnen för 15- 20 minuter. Botten ska vara mjuk men inte kladdig.

    9.

    Ta ut och låt den kallna.

    10.

    I en kastrull på spisen koka upp mjölk och ev vispgrädde, mannagryn, strösocker och smör. Jag brukar byta ut mjölk mot vispgrädde för krämigare konsistens och smak.

    11.

    När krämen har tjocknat ta bort från spisen och blanda i riven kokos.

    12.

    Häll krämen över kakan.

    13.

    Smält chokladen i mikron, ca 15-20 sekunder åt gången, rör om emellan åt.

    14.

    Häll i lite vispgrädde i chokladen tills du får önskad konsistens.

    15.

    Bre chokladen över krämen.

    16.

    Låt kakan stå svalt några timmar eller ok någon timme åtminstone innan du skär den i lagom stora bitar.

    17.

    Förvara kakan svalt i låda med lock.

    Ingredienser

    Chokladbotten

    100 g smör rumstempererat

    2 dl strösocker

    3 ägg

    8 msk mjölk

    4 dl vetemjöl

    2 msk mörk osötat kakao

    1 tsk bakpulver

    Kokoskräm

    3 dl mjölk (byt ut ev 1 dl mot vispgrädde för krämigare konsistens)

    1/2 – 1 dl strösocker

    100 g smör

    5 msk mannagryn

    100 g riven kokos

    2 tsk vaniljsocker

    Glasyr

    150 g mjölkchoklad

    lite vispgrädde