Blanda alla kryddor i en skål. Strö över lårfiléerna och blanda väl.
Helt underbar kycklingrätt i parmesansås. Älskar när maten blir klar på nolltid.
1.
Blanda alla kryddor i en skål. Strö över lårfiléerna och blanda väl.
2.
Stek i en djup stekpanna i olivolja tills de har fått gin färg. Vänd de några gånger.
3.
Ta upp kötten i en ugnssäkerform och ställ i ugnen på 175 grader, över och undervärme, tills fu gör klart såsen.
4.
Strimla paprikorna. Hacka fint löken.
5.
Stek löken mjuk och glansig i samma stekpanna. Tillsätt paprika och pressa i vitlöken.
6.
Tillsätt kryddorna och tomatpuré och fräs lite till.
7.
Häll över vatten och vispgrädde och låt det puttra ett par minuter.
8.
Tillsätt spenat och parmesan. Låt puttra ytterligare ett par minuter. Lägg över lårfiléerna.
9.
Servera med hemgjord potatis eller rotmos eller kokt ris.
1 kg benfria kycklinglårfiléer
2 msk paprikapulver
2 msk vegeta
salt och peppar
1 msk torkad oregano
1 msk malen ingefära
2 msk vetemjöl
3-4 msk olivolja att steka i
1 stor gul lök
2 röda paprikor
1-2 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1 msk tomatpuré
salt och peppar
2,5 dl vatten
1,5 dl vispgrädde
60 g färsk spenat
1 dl riven parmesan