back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KRISPIGA SUSHIBITAR

  • 30 minuter + 30 minuter
  • 24 personer

Ett annorlunda sätt att servera sushi på. Så gott det blev., Barnen var skeptiska från början men älskade.

Hur

Gör så

1.

Skölj riset i kallt vatten 2 ggr. Tillsätt sen 5 dl kallt vatten och koka upp på hög värme under lock.

2.

Sänk värmen till minimum och sjud riset under lock i 10 minuter. Ta bort från spiset och låt det vila i 10 min.

3.

Tillsätt risvinäger och blanda lätt. Lägg riset mellan två bakplåtspapper och platta till ( kavla) ca 0,5 ck tjockt. Är plattan för tunn kommer bitarna gå sönder under stekningen.

4.

Lägg i frysen för 30 min. Gör laxröran under tiden.

5.

Blanda Sriracha med majonäs o h sesamolja till en jämn sås. Tillsätt laxbitarna och blanda väl.

6.

Heta upp olja i en stekpanna. Ta ut risplattan och stansa ut rundlar med en utstickare eller glas eller skär i rutor.

7.

Stek i någon minut på varje sidan. Vänd bitarna försiktigt efter att ha fått en fin krispig yta.

8.

Låt rinna av på hushållspapper. Lägg på en avocadoskiva och en tsk laxröra. Strö över gräslök och sesamfrö och njut!

Tips!

1.

All risspill kan man använda till en bowl senare. Eller skär i rutor så blir det inget spill.

Ingredienser

Ingredienser

2,5 dl sushiris

5 dl vatten

2,5- 3 msk risvinäger

rapsolja att steka i

1 avocado skivad

150 g rökt lax hackad i mindre bitar (byt ut mot räkor eller stekt svamp)

2 msk Sriracha chilisås

2 msk majonäs

1 tsk sesamolja

rostade sesamfrö och hackad gräslök att garnera med