­
back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KRÄMIG JORDGUBBSMOUSSE

  • 4 personer

Krämig jordgubbsmousse. Toppad med en enkel jordgubbskompott. Tar dig inte mer än en halvtimme att göra och jag garanterar kommer det ta dig ännu mindre tid att äta upp den. Så så god. Om du inte gillar jordgubbar, ja visst finns risken, eller är allergisk mot dem kan du lätt byta ut mot andra bär.

Hur

Instruktioner

1.

Blanda vatten och gelatin och låt det svälla i ca 5 minuter.

2.

I en kastrull på spisen koka upp jordgubbarna och strösocker sen småkoka ett par minuter tills jordgubbarna är riktigt mjuka och helt täckta av vätska.

3.

Ta bort från spisen, mosa jordgubbsbitarna och sila bort kärnor och skal.

4.

Tillsätt gelatinet och rör i tills all gelatin har smält. Låt kallna helt.

5.

Vispa grädden till hårda toppar. Vänd jordgubbspuren i. Fördela moussen i dina formar och ställ kallt.

6.

I en kastrull på spisen koka upp de hackade jordgubbarna med gelésocker. Låt det svalna och toppa moussen med.

Ingredienser

Ingredienser

1.5 msk kallt vatten

1.5 msk gelatinpulver

0.5 dl strösocker

300 g jordgubbar

3 dl vispgrädde

100 g jordgubbar, hackade

1 msk gelésocker