Koka upp jordgubbarna med Gelésocker och citronsaft i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka. Mosa bären lätt med en gaffel. Ställ åt sidan för att kallna.
Inget midsommarfirande utan svenska jordgubbar och glass. Och då föreslår jag att du gör din egen glass så du vet vad som finns i. Du behöver ingen glassmaskin till. I samarbete med Dansukker har jag tagit fram en gudomligt god och gräddig jordgubbsglass. Använder du Dansukker Glykossirap så kommer du få en krämig och mjuk glass. Glykossirapen hämmar nämligen kristalliseringen. Det ihop med Dansukker Vaniljsocker kommer smaken på din glass slå all köpt glass med hästlängder.
1.
Koka upp jordgubbarna med Gelésocker och citronsaft i ett par minuter tills jordgubbarna är mjuka. Mosa bären lätt med en gaffel. Ställ åt sidan för att kallna.
2.
I en skål vispa grädden till mjuka toppar. Tillsätt kondenserad mjölk och Glykossirap.
3.
Tillsätt hälften av jordgubbssåsen och vänd försiktigt med en slickepott.
4.
Häll glassen i en form och skedda över resterande jordgubbssås. Rör lätt på ytan.
5.
Plasta in formen och ställ i frysen i minst 6 timmar.
6.
Ta fram glassen minst 30 minuter innan servering.
250 g färska svenska jordgubbar rensade
0.5 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 msk färsk citronsaft
4 dl vispgrädde
2 dl kondenserad mjölj
3 msk Dansukker Glykossirap
2 tsk Dansukker Vaniljsocker