back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KRÄMIG ASIATISK PALSTERNACKSSOPPA

  • 5 minuter + 30 minuter
  • 4 personer

Krämig palsternackssoppa med asiatisk touch. Drömgod och så enkelt att göra.

Hur

Gör så:

1.

Skala och dela palsternacka och gullök i mindre bitar. Skölj och dela potatisen. Skala och riv ingefäran.

2.

Fräs allt i olivolja i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten så det täcker grönsakerna.

3.

Koka upp och sen sjud på medelvärme under lock tills grönsakerna är mjuka.

4.

Mixa soppan slätt med en stavmixer eller i en blender.

5.

Tillsätt kokosmjölken och limeblad och koka upp. Sjud för ca 5 min. Salta och peppra efter smak. Ev tillsätt mer vatten om soppan är för tjock.

6.

Servera den riktigt varm toppad med koriander och färsk chili.

Ingredienser

Ingredienser

ca 550 g palsternacka

2 potatisar

1 gullök

1 cm ingefära

1 grönsaksbuljon tärning

vatten

1 burk kokosmjölk

5-6 limeblad

koriander och färsk chili att toppa med