Skala och dela palsternacka och gullök i mindre bitar. Skölj och dela potatisen. Skala och riv ingefäran.
Krämig palsternackssoppa med asiatisk touch. Drömgod och så enkelt att göra.
1.
Skala och dela palsternacka och gullök i mindre bitar. Skölj och dela potatisen. Skala och riv ingefäran.
2.
Fräs allt i olivolja i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten så det täcker grönsakerna.
3.
Koka upp och sen sjud på medelvärme under lock tills grönsakerna är mjuka.
4.
Mixa soppan slätt med en stavmixer eller i en blender.
5.
Tillsätt kokosmjölken och limeblad och koka upp. Sjud för ca 5 min. Salta och peppra efter smak. Ev tillsätt mer vatten om soppan är för tjock.
6.
Servera den riktigt varm toppad med koriander och färsk chili.
ca 550 g palsternacka
2 potatisar
1 gullök
1 cm ingefära
1 grönsaksbuljon tärning
vatten
1 burk kokosmjölk
5-6 limeblad
koriander och färsk chili att toppa med