På en plåt på bakplåtspapper lägg dadlarna bredvid varandra
Letar du efter ny snacks, mellanmål eller något att ta till när sötsuget kickar in? Då testar du dessa bars eller bräck. Det är precis som det låter, lager på lager av härligheter. Bläddra för video och steg-för-steg.
1.
På en plåt på bakplåtspapper lägg dadlarna bredvid varandra
2.
Lägg ett bakplåtspapper över och tryck med baksidan av ett glas, platta till
3.
Ta bort det översta pappret. Strö nötterna och ev quinoa över dadlarna
4.
Värm chokladen och kokosoljan i micron i 30 sec åt gången. Rör i och värm igen. Upprepa tills all choklad har smält
5.
Häll chokladen över nötterna och bred den över hela dadelplattan
6.
Ställ plåten i kylen tills chokladen har stelnat. Strö över flingsalt. Bryt i bitar och NJUT!
20-25 dadlar utan kärnor
1 knytnäve nötter
2 msk puffat quinoa ( kan uteslutas)
1 dl jordnötssmör
150 g mörk choklad
1 tsk kokosolja
flingsalt