I en stor skål blanda de torra ingredienserna med en sked eller träslev. Tillsätt potatis och sen vatten och blanda väl. Degen är klibbig. Plasta in den och låt stå i rumstemperatur i 8-12 timmar.
Knådfritt potatisbröd, bakat med potatis som ger smak, knaprig skorpa och supersaftigt inkråm. Sätt en deg på kvällen och baka ut den på morgonen.
1.
I en stor skål blanda de torra ingredienserna med en sked eller träslev. Tillsätt potatis och sen vatten och blanda väl. Degen är klibbig. Plasta in den och låt stå i rumstemperatur i 8-12 timmar.
2.
Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugnsvärme. Ställ en gryta med lock i ugnen så den blir riktigt varm.
3.
Ta upp degen på riktigt mjölat bakbord och dra ihop ändarna och forma till en rund bulle.
4.
Ta ut den varna grytan från ugnen och lägg degen i med bakplåtspapper under. Sätt på locket.
5.
Grädda i mitten av ugnen för ca 40 min. Ta av locket och låt brödet gräddas utan lock 15-20 minuter till för att få en fin skorpa.
6.
Ta ut brödet och ställ på galler. Vill du ha mjukare skorpa på brödet, täck med en handduk. Låt kallna helt innan du skär i skivor. Njut!
1.
Brödet håller sig saftig i ca en vecka
9,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
1,5 tsk torrjäst
3 medelstora potatisar ( skalade, kokta och finmossade), ca 400 g skalade
4 dl kallt vatten (ljummet vatten om du ska snabbjäsa på 2 timmar)
Vetemjöl till utbakning