I en stor skål blanda vetemjöl med jäst och salt.
Knådfria frallor som inte behöver jäsa över natten utan blir klara medan suget är kvar.
1.
I en stor skål blanda vetemjöl med jäst och salt.
2.
Tillsätt vattnet och blanda med en träslev eller handvisp. Degen är klibbig.
3.
Plasta in och låt ligga i värme och jäsa i en timme.
4.
Ställ ugnen på 200 grader, över och undervärme. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
5.
Ta fram skålen med degen. Med hjälp av två skedar ta upp deg och lägg på plåt. Ska bli 5-6 st.
6.
Strö över lite vetemjöl och sen frön.
7.
Lägg en form med varmt vatten längst ner i ugnen. Grädda frallorna i mitten av ugnen för ca 10-15 min.
7 dl vetemjöl
1 msk torrjäst
1 tsk salt
3,5 dl ljummet vatten
Frön att toppa frallorna med