I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg
När jag hittade Biscoff spread på Coop i Norrtälje slog jag till. Köpte på mig 4 burkar på en gång. Bakade de godaste kardemummabullar med Biscoff fyllning. Och som inte det var tillräckligt udda så hade jag mosad banan i degen. Supersaftiga bullar blev det och så så goda.
1.
I en stor bunke blanda alla ingredienser till degen men bara 9 dl vetemjöl. Blanda till en lös deg
2.
Tillsätt mer vetemjöl, 1 dl åt gången och blanda väl. Degen ska vara mjuk, elastisk inte torr
3.
Olja in en större bunke och lägg degen i. Plasta in ordentligt och låt vila i rumstemperatur över natten eller minst 6 timmar
4.
Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme. Fodra två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Ställ åt sidan
5.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel, ca 0,5 cm tjockt. Bred fyllning över 2/3 delar av degplattan. Gör ett treslag och kavla plattan jämnt
6.
Skär i tunna degremsor med hjälp av en pizzaskärare
7.
Rulla varje remsa och lägg på plåt med lite mellanrum. Täck med en kökshandduk och låt jäsa för ca 1 timme
8.
Grädda i mitten av ugnen för ca 10-12 minuter tills bullarna har fått en fin ljusbrun yta
9.
Under tiden koka upp strösocker och vatten till sockerlag. Ska ha en klibbig, honungsliknande konsistens
10.
Pensla bullarna med sockerlag direkt från ugnen och strö över kexsmul. Låt svalna på galler under en kökshandduk. Njuuuuuuut!
1.5 tsk torrjäst
1.5 dl strösocker
150 g normal saltat smör, kallt
2 mogna bananer, mossade
3 dl mjölk
0.5 tsk kardemumma malen
2 tsk vaniljsocker
9 dl + 6-7 dl vetemjöl
1 burk Biscoff-spread
1 dl strösocker
0.5 dl vatten
Krossade Biscoff-kex