Blanda havregryn, smör, karamelliserad mjölk och vaniljsocker i matberedaren.
Karamellbollar, himmelskt goda. Och superenkla att göra. Så gott att bara ta en eller två när du blir sugen. Egentligen behöver du inte doppa dessa i choklad men de blir så så goda och det är inte alls att göra det.
1.
Blanda havregryn, smör, karamelliserad mjölk och vaniljsocker i matberedaren.
2.
Kör maskinen till en slät smet.
3.
Ställ smeten i kylen i ca 15- 20 min så att den stelnar till och är lättare att rulla.
4.
Doppa varje boll i smält choklad och ställ på ett bakplåtspapper.
5.
Strö över flingsalt och låt chokladen stelna.
6.
Förvaras svalt i låda med lock.
5 dl havregryn
75 g normal saltat smör
1.25 dl karamelliserad mjölk, Dulce de leche
1 tsk vaniljsocker
200 g smält choklad (ljus, mörk eller vit beroende på vad du gillar)
flingsalt