back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KANSKE BÄSTA NO-BAKE OREOCHEESECAKE

  • 20 minuter
  • 8 personer

Kanske bästa no-bake Oreocheesecake. Bland den enklaste att baka i alla fall. Blev så krämig och god och perfekt i konsistens. Drömgod.

Hur

Gör så

1.

Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du ska dela och serverar.

3.

Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.

4.

Rör färskosten mjukt. Smält choklad och smör och blanda jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och de krossade kexen i färskosten.

5.

Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.

6.

Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.

7.

Toppa med vispad grädde och kexhalvor samt garnera med kexsmulor.

Ingredienser

Botten

1 förpackning Oreokex, finkrossade

65 g smör, smält

Cheesecake

2 dl vispgrädde

400 g färskost

200 g vit choklad

2 tsk smör

0.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

10 st Oreo kex, grovt krossade

Garnering

1.5 dl vispgrädde

4 stycken Oreo kex, halverade