Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Kanske bästa no-bake Oreocheesecake. Bland den enklaste att baka i alla fall. Blev så krämig och god och perfekt i konsistens. Drömgod.
1.
Fodra botten på en rund form, med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter, med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Blanda kex och smält smör till en blöt massa. Tryck kexmassan i botten på formen, använd baksidan av en matsked. Packa kexmassan riktigt hårt så kommer inte botten smula när du ska dela och serverar.
3.
Vispa grädden till cheesecaken till mjuka toppar. Ställ åt sidan.
4.
Rör färskosten mjukt. Smält choklad och smör och blanda jämnt. Tillsätt till färskosten och rör snabbt. Vänd vispgrädden och de krossade kexen i färskosten.
5.
Häll cheesecaken över botten och tryck lätt med baksidan av en matsked samt jämna till ytan. Plasta in och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.
6.
Lossa formen och ställ cheesecaken på ett serveringsfat. Vispa grädden till garnering till medelmjuka toppar.
7.
Toppa med vispad grädde och kexhalvor samt garnera med kexsmulor.
1 förpackning Oreokex, finkrossade
65 g smör, smält
2 dl vispgrädde
400 g färskost
200 g vit choklad
2 tsk smör
0.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
10 st Oreo kex, grovt krossade
1.5 dl vispgrädde
4 stycken Oreo kex, halverade