back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KAKOR MED TRE SORTERS CHOKLAD

  • 30 minuter
  • 20-24 kakor

Kakor med choklad och med ännu mer choklad. Olika sorter. Och lite flingsalt på toppen. Småkakor är bland det godaste som finns i fika väg. Enkelt att göra på få ingredienser och så otroligt lätt att variera efter smak. Och du , med detta recept kommer du inte att misslyckas. Behöver inte kyla degen innan gräddningen och kakorna kommer ändå inte flytta ut så mycket. Testa så får du se.

Hur

Gör så

1.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Vispa smält smör och socker. Tillsätt ägget och vispa jämnt

3.

Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bikarbonat

4.

Tillsätt till äggsmeten. Blanda jämnt

5.

Vänd choklad i och blanda lätt

6.

Forma till runda bollar för hand ( 2 msk deg) eller med hjälp av en cookies/glasskopa

7.

Lägg på plåt med lite plats mellan. Grädda omgående för ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få en bryn kant och mitten puffat upp

8.

Låt kallna på galler

9.

Förvaras svalt i låda med lock

Tips!

1.

1 dl hachad choklad/ knappar = 75 g

Ingredienser

Smet

160 g normal saltat smör, smält och avsvalnat

2 dl strösocker

1 stort ägg

2 tsk vaniljsocker

4 3/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 dl g mörk eller ljus choklad

1 dl vit choklad

1 dl ruby choklad

ev flingsalt att strö över de färdiga kakorna