back-button

Simona Muntean

Picture of the author

KAKOR MED BRYNT SMÖR OCH CHOKLLAD

  • 15 minuter + 15 minuter
  • 20 personer

Dessa kakor med brynt smör och choklad kanske inte ser mycket ut för världen men är så så goda. Fullproppade med chokladbitar och toppade med flingsalt. Och det brynta smöret, det är bara för gott. Så låt inte utseendet lura dig, kakorna är drömgoda.

Hur

Gör så:

1.

Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.

2.

Vispa brynt avsvalnat smör och socker. Tillsätt ägget och vispa jämnt.

3.

Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Tillsätt till äggsmeten. Blanda jämnt.

4.

Tillsätt chokladen och vänd ett par gånger.

5.

Forma till runda bollar för hand (2 msk deg) eller med hjälp av en cookies/glasskopa.

6.

Lägg på plåt med tillräckligt plats mellan. Grädda omgående för ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få en bryn kant och mitten puffat upp.

7.

Ta ut kakorna och strö flingsalt över. Låt svalna ett par minuter på plåt.

8.

Lyft kakorna över att kallna på galler. Förvaras i lufttätt burk eller låda med lock.

Ingredienser

Ingredienser:

160 g smör, brynt och avsvalnat

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 stort ägg

4,25 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

75 g karamellchoklad

75 g ljus choklad

flingsalt att toppa med