Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Kakor med Biscoff fyllning. Småkakor är bland det godaste som finns i fika väg. Enkelt att göra på få ingredienser och så otroligt lätt att variera efter smak. Och du , med detta recept kommer du inte att misslyckas. Behöver inte kyla degen innan gräddningen och kakorna kommer ändå inte flytta ut så mycket. Testa så får du se. Och innan du säger att du inte hittar Biscoff spread så ska Coop och ha tagit in i sortimentet.
1.
Sätt ugnen på 175 grader, både över och undervärme. Fodra en stor ugnsplåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
2.
Vispa smält smör och socker. Tillsätt ägget och vispa jämnt.
3.
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver.
4.
Tillsätt till äggsmeten. Blanda jämnt.
5.
Forma till runda bollar för hand ( 2 msk deg) eller med hjälp av en cookies/glasskopa.
6.
Lägg en tsk Biscoff spread i varje kaka och slut den runt.
7.
Tryck lätt kakorna med ena sidan i kexkrosset.
8.
Lägg på plåt med tillräckligt plats mellan. Grädda omgående för ca 10 minuter eller tills kakorna börjar få en bryn kant och mitten puffat upp.
9.
Låt kallna på galler. Förvaras i lufttätt burk eller låda med lock.
160 g normal saltat smör, smält och avsvalnat
2 dl strösocker
1 stort ägg
2 tsk vaniljsocker
4.75 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 0.5 burk Biscoff spread
ca 8-10 Lotus Biscoff kex, grovhackade att toppa kakorna med