Koka upp alla ingredienser utom salt till 124-125 grader, rör emellanåt med en träsked.
En magiskt god kola smaksatt med Baileys, perfekt för julen. Kan göras barnvänlig genom att utesluta Baileys.
1.
Koka upp alla ingredienser utom salt till 124-125 grader, rör emellanåt med en träsked.
2.
Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller i ett vattenbad.
3.
Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen tillsammans i ett vattenbad.
4.
Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
5.
Tillsätt saltet, rör runt och häll i form täckt med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur.
6.
Värm kondenserad mjölk och Baileys försiktigt i en kastrull och häll över chokladen.
7.
Värm upp grädde, honung och Baileys i en kastrull och slå över chokladen. Ta av kastrullen från plattan och mixa ihop med en stavmixer.
8.
Ta fram de kalla tryfflarna, en bunke med smält choklad och en bunke med kakao.
9.
Skär och packa i papper dagen efter. Förvara i rumstemperatur.
10.
Vänd i nötter och salt och häll i en ugnsform täckt med bakplåtspapper.
11.
Tillsätt smör och salt och mixa tills du har en slät smet.
12.
Lägg i lite choklad i handen och rulla 3-5 tryfflar i handen tills de är helt täckta i choklad.
13.
Häll över i en ren bunke och kontaktplasta. Sätt i kylen i 2h.
14.
Släpp dem i bunken med kakaon tills de är täckta med ett lager med kakao.
15.
Rulla kulor av tryffelmassan och sätt i frysen.
16.
Repetera tills alla tryfflar är täckta med choklad och kakao.
100g Smör
150g Vispgrädde
225g Råsocker
280g Ljus sirap
150g Baileys
10g Kakao
1 nypa Salt
250g Kondenserad mjölk
650g Vit choklad
200g Hasselnötter
150g Mjölkchoklad
100g Mörk choklad
50g Fast honung
200g Ljus choklad
200g Kakao