back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Julgodis med Tea Malmegård på smygöppning av Baileys Treat Factory

En magiskt god kola smaksatt med Baileys, perfekt för julen. Kan göras barnvänlig genom att utesluta Baileys.

    Hur

    1.

    Koka upp alla ingredienser utom salt till 124-125 grader, rör emellanåt med en träsked.

    2.

    Smält chokladen försiktigt i mikrovågsugn eller i ett vattenbad.

    3.

    Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen tillsammans i ett vattenbad.

    4.

    Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.

    5.

    Tillsätt saltet, rör runt och häll i form täckt med bakplåtspapper. Låt svalna i rumstemperatur.

    6.

    Värm kondenserad mjölk och Baileys försiktigt i en kastrull och häll över chokladen.

    7.

    Värm upp grädde, honung och Baileys i en kastrull och slå över chokladen. Ta av kastrullen från plattan och mixa ihop med en stavmixer.

    8.

    Ta fram de kalla tryfflarna, en bunke med smält choklad och en bunke med kakao.

    9.

    Skär och packa i papper dagen efter. Förvara i rumstemperatur.

    10.

    Vänd i nötter och salt och häll i en ugnsform täckt med bakplåtspapper.

    11.

    Tillsätt smör och salt och mixa tills du har en slät smet.

    12.

    Lägg i lite choklad i handen och rulla 3-5 tryfflar i handen tills de är helt täckta i choklad.

    13.

    Häll över i en ren bunke och kontaktplasta. Sätt i kylen i 2h.

    14.

    Släpp dem i bunken med kakaon tills de är täckta med ett lager med kakao.

    15.

    Rulla kulor av tryffelmassan och sätt i frysen.

    16.

    Repetera tills alla tryfflar är täckta med choklad och kakao.

    Ingredienser

    100g Smör

    150g Vispgrädde

    225g Råsocker

    280g Ljus sirap

    150g Baileys

    10g Kakao

    1 nypa Salt

    250g Kondenserad mjölk

    650g Vit choklad

    200g Hasselnötter

    150g Mjölkchoklad

    100g Mörk choklad

    50g Fast honung

    200g Ljus choklad

    200g Kakao