Vispa smör och jordnötssmör luftigt.
I detta recept har jag prickat in tre av mina favoriter, choklad, jordnötssmör och puffat ris. Jordnötssmörbollar med puffat ris och täckta i len ljus choklad. Tar ca 30 minuter att göra och kräver fem ingredienser. Du hör ju hur det låter.
1.
Vispa smör och jordnötssmör luftigt.
2.
Tillsätt florsocker och ris och blanda snabbt till en mjuk deg.
3.
Forma till bollar. Ställ i kylen att stelna för minst 10 minuter.
4.
Smält chokladen i en liten med djup skål i mikron ca 30 sec åt gången. Rör i emellan.
5.
Doppa varje boll i smält choklad, använd tandpetare eller gaffel till. Skaka försiktigt bort överskott av choklad.
6.
Ställ bollarna på bakplåtspapper på en plåt. Ringla över sen resterande choklad och stel i kylen tills dem stelnar.
75 g smör, rumstempererat
150 g jordnötssmör
3 dl florsocker
2 – 2 2/3 dl puffat ris
200 g ljus eller mörk choklad att doppa bollarna i