back-button

Simona Muntean

Picture of the author

JORDGUBBSTÅRTA PÅ 5 MINUTER

  • 5 minuter
  • 8 personer

En no-bake jordgubbstårta klar på 5 min. Att vänta på att tårtan ska safta till sig och bli lite kall är nog den svåraste delen här.

Hur

Gör så

1.

I en djup skål vispa mascarponeost, vispgrädde, florsocker och vanilj. Börja med 1,5 dl vispgrädde och addera mer om krämen känns för tjock.

2.

Ansa och skär jordgubbarna i skivor. Spara ev 4-5 st till garnering.

3.

På plastfolie lägg jordgubbar så det motsvarar ytan av en halv fpk kex.

4.

Doppa snabbt kexen i vatten eller mjölk och lägg en rad över jordgubbarna tills du har använd en halv fpk.

5.

Bred hela fyllningen jämnt över kexen. Har du extra jordgubbsskivor kan du sprida de över fyllningen.

6.

Doppa resterande kex, den andra halva av fpk, i vatten eller mjölk och lägg över.

7.

Plasta in tårtan ordentligt och ställ i kylen för minst 1 h så den saftar till sig.

8.

Lägg tårtan på ett serveringsfat med jordgubbslagret överst , på topp.

9.

Garnera ev med vispad grädde, de sparade jordgubbarna halverade och grönt.

10.

Förvaras i kylen, håller i max 2 dagar.

Tips!

1.

Du kan montera tårtan i en brödform som du har klätt i plastfolie. Då kan du lätt vända formen uppochner över ett serveringsfat.

Ingredienser

Ingredienser

1 fpk a 200 g Savoiardi kex

250 g mascarponeost

1,5 - 2 dl vispgrädde

3-5 msk florsocker

1 tsk vaniljsocker eller 0,5 tsk vaniljextrakt

ca 300 g färska jordgubbar ( ev spara 4-5 jordgubbar till garnering )

2-3 dl mjölk eller vatten

Garnering

ev 1,5-2 dl vispad grädde till garnering

ev färsk mynta eller citronmeliss