Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 3 formar. Lägg även bakplåtspapper i botten så du kan lättare ta ut dem. Brukar använda engångsformar i aluminium som jag återanvänder.
Jordgubbsmoussetårta till Midsommar. Inget annat än jordgubbar som duger till midsommarfirandet. Eller hur? Barnen har försökt att få mig att baka en chokladtårta men det tar emot. Är det Midsommar då ska det vara jordgubbar och grädde, sen spelar ingen roll i vilken form. Hur brukar du göra själv?
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla 3 formar. Lägg även bakplåtspapper i botten så du kan lättare ta ut dem. Brukar använda engångsformar i aluminium som jag återanvänder.
2.
Vispa äggen kraftigt och tillsätt strösockret under fortsatt vispning.
3.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd sen försiktigt i äggsmeten.
4.
Fördela smeten lika i formarna.
5.
Grädda på nedersta valsen i ca 25-30 minuter. Öppna inte ugnsluckan de första 15-20 minuterna så inte bottnarna sjunker. Gör tändstickstestet innan du tar ut formen. Låt svalna under bakduk.
6.
Vispa tårtmoussen med mjölk på låghastighet i en minut och sen på höghastighet i 4 minuter. Vänd i moussen hälften av de hackade jordgubbarna.
7.
På ett serveringsfat sätt ihop bottnarna med mousse emellan. Avsluta med botten.
8.
Vispa grädden till hårda toppar. Lägg ca 1 1/2 dl grädde i en spritspåse försedd med stjärn tyll och ställ åt sidan.
9.
Vänd resten av de hackade jordgubbarna i grädden och täck hela tårtan i.
10.
Toppa med jordgubbshalvor och garnera med grädde och ev blommor.
4 stora ägg
Lika delar vetemjöl
Lika delar strösocker
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker eller pasta
1 påse DrOetker tårtmousse jordgubbsmak
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
2 dl färska jordgubbar, finhackade
4 färska jordgubbar halverade till garnering
ev ätbara sommarblommor till garnering