Blanda krossade Digestive kex med smör till stora smulor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 175º C för ca 5-10 minuter.
Jordgubbscheesecake. Min absolut favorit cheesecake. Skulle kunna äta den för jämnan. Men när det blir 27º ute som prognosen lovar oss då vill jag ha något svalkande. Glass är en annan favorit och då gäller det bara att förena dessa två i den mest gudomliga glassen, jordgubbscheesecake glass. Visst, säger ni, det går att köpa i varenda mataffär nu för tiden. Men vet vi exakt vad som stoppas i burken? Kan man få mer jordgubbar och mindre kaksmulor eller tvärtom? Nej för det blir det som blir. Gör du glassen hemma kan du få den PRECIS så som du gillar. Fler argument behöver ni säkert inte. Ni måste definitivt prova glassen.
1.
Blanda krossade Digestive kex med smör till stora smulor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 175º C för ca 5-10 minuter.
2.
Ta ut och låt smulorna kallna under tiden du förbereder glassen.
3.
Blanda jordgubbarna med strösocker i en kastrull och mosa lätt.
4.
Blanda i maizena och koka snabbt på spisen för ca 2-3 minuter. Låt det kallna.
5.
Vispa färskosten lätt.
6.
Vispa grädden till mjuka toppar och vänd i kondenserad mjölk och färskost.
7.
Varva i en form halva glassen, strö över en tredje del Digestive smulor och halva jordgubbssåsen. Upprepa med den andra halvan glass, en andra del Digestive smulor och den andra halvan jordgubbssås.
8.
Rör med en gaffel eller kniv i glassen som du skulle forma siffra 8 för att få till en swirl.
9.
Strö över resten av Digestive smulor, plasta in ordentligt och ställ i frysen för minst 4 timmar.
10.
Ta fram glassen ca 30 minuter före servering.
11.
Garnera med jordgubbshalvor och ev myntablad.
5 st Digestive kex krossade
3 msk mjuk smör
10 jordgubbar hackade i mindre bitar
3 msk strösocker
1 msk maizena
2.5 dl vispgrädde
0.5 burk kondenserad mjölk ( ca 185 g)
100 g färskost typ Philadelphia
5 – 6 jordgubbar halverade
ev färsk myntablad
rån eller kex