I en skål blanda mjölk, salt och 7 dl vetemjöl. Tillsätt ev mer vetemjöl tills degen inte klibbar.
Ett mjukt bröd i flera tunna lager som smakar smör. Passar perfekt till grytor och röror.
1.
I en skål blanda mjölk, salt och 7 dl vetemjöl. Tillsätt ev mer vetemjöl tills degen inte klibbar.
2.
Plasta in och låt degen vila i rumstemperatur för 30 min.
3.
Dela degen i 6 bitar. Kavla en bit i taget, på lätt mjölat bakbord, ca 20 cm i diametern.
4.
Pensla med smör blandat med olivolja och ev tahini. Rulla ihop till en snäcka.
5.
Plasta in snäckorna och ställ i kylskåp gör 1 h.
6.
Kavla en bit i taget till ca 15-18 cm i diameter. Inget vetemjöl behövs till bakbordet.
7.
Värm en non-stick stekpanna och grädda ett bröd i taget. Grädda bröden på medelvärme ca någon minut på varje sida.
8.
Lägg på en tallrik inlindade i en kökshandduk. Serveras ljumma med smör på eller bara som de är.
9.
Förvaras inplastade i rumstemperatur.
2 dl mjölk
ca 8 dl vetemjöl
0,5 msk salt
200 g smält smör
1 msk olivolja
ev 1 msk tahini (kan bytas ut mot 1 msk olivolja)