Koka pastan enligt anvisningar på fpk.
Alltså Mama Mia! Vilken rätt. Och så enkelt att göra. Godare än köttfärssås och spaghetti.
1.
Koka pastan enligt anvisningar på fpk.
2.
I en skål blanda alla ingredienser till köttbullarna.
3.
Forma till 16 köttbullar. Stek de i lite olja. De ska få färg runt om. Behöver inge vara genomstekta. Vi kokar de i tomatsås sen.
4.
Ta upp köttbullarna i en skål. Ställ åt sidan.
5.
I samma oja du har stekt köttbullarna fräs lök och vitlök.
6.
Tillsätt krossade tomater och tomatpuré samt kryddorna. Rör om.
7.
Tillsätt ev vinet och lät såsen puttra under lock på låg värme i ca 10-15 min.
8.
Lägg köttbullarna i såsen och blanda lätt. Lått puttra under lock för ytterligare 10 min.
9.
Servera med nykokt spagetti. Riv över parmesan och toppa med basilika.
4-5 portioner pasta
500 g nötfärs
1 gullök finhackad
1-2 vitlöksklyftor finhackade
ca 0,5 dl finhackad persilja
2 msk vegeta allkrydda ( eller 0,5 grönsaksbuljongtärning)
1 msk paprikapulver
3 msk ströbröd
salt och peppar
olja att steka köttbullarna i
1 gullök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
2 burkar finkrossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk vegeta alt 1 grönsaksbuljongtärning
salt, peppar och ev lite chiliflakes
1 dl rödvin (kan uteslutas men jag rekommenderar att använda ev %)
riven parmesan
basilika