back-button

Simona Muntean

Picture of the author

ITALIENSKA KÖTTBULLAR I TOMATSÅS

  • 5 minuter + 30 minuter
  • 5 personer

Alltså Mama Mia! Vilken rätt. Och så enkelt att göra. Godare än köttfärssås och spaghetti.

Hur

Gör så

1.

Koka pastan enligt anvisningar på fpk.

2.

I en skål blanda alla ingredienser till köttbullarna.

3.

Forma till 16 köttbullar. Stek de i lite olja. De ska få färg runt om. Behöver inge vara genomstekta. Vi kokar de i tomatsås sen.

4.

Ta upp köttbullarna i en skål. Ställ åt sidan.

5.

I samma oja du har stekt köttbullarna fräs lök och vitlök.

6.

Tillsätt krossade tomater och tomatpuré samt kryddorna. Rör om.

7.

Tillsätt ev vinet och lät såsen puttra under lock på låg värme i ca 10-15 min.

8.

Lägg köttbullarna i såsen och blanda lätt. Lått puttra under lock för ytterligare 10 min.

9.

Servera med nykokt spagetti. Riv över parmesan och toppa med basilika.

Ingredienser

Ingredienser:

4-5 portioner pasta

500 g nötfärs

1 gullök finhackad

1-2 vitlöksklyftor finhackade

ca 0,5 dl finhackad persilja

2 msk vegeta allkrydda ( eller 0,5 grönsaksbuljongtärning)

1 msk paprikapulver

3 msk ströbröd

salt och peppar

olja att steka köttbullarna i

Sås:

1 gullök finhackad

2 vitlöksklyftor finhackade

2 burkar finkrossade tomater

2 msk tomatpuré

1 msk vegeta alt 1 grönsaksbuljongtärning

salt, peppar och ev lite chiliflakes

1 dl rödvin (kan uteslutas men jag rekommenderar att använda ev %)

Topping

riven parmesan

basilika