back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Italian meringue - as a bride's veil

En läcker och luftig italiensk maräng som kan användas för att dekorera tårtor eller som fyllning. Perfekt för att skapa en lyxig känsla på dina bakverk.

    Hur

    1.

    Blanda 2,5 dl strösocker och vatten i en kastrull och koka tills det når ca 118 grader. Använd en sockertermometer.

    2.

    Vispa äggvitorna tillsammans med 2 msk socker och tartar (ättika eller citron) till hårt skum och sen häll i sirapen lite i tagen under fortsatt vispning.

    3.

    Vispa sen marängen ca 5 minuter tills den har kallnat, är blank, styv och luftig.

    4.

    Klä en rund och djup skål i plastfolje. Lägg i glassen, tryck till så den blir homogen. Ställ i frysen.

    5.

    Blanda Oreo med smält smör och tryck över glasen i skålen. Ställ i frysen tills du förbereder marängen.

    6.

    Gör maräng enligt receptet ovan. Ta fram glassen ur frysen. Vänd skålen på en serveringsfat och ta bort plastfoljen. Dekorera glasstårtan med maräng och bränn av med brullébrännare. Garnera ev med frukt eller bär. Servera och njut!

    Ingredienser

    2,5 dl strösocker

    0,6 dl vatten

    0,5 tsk tartar

    4-5 st äggvitor

    2 msk strösocker