Sätt ugnen på 175º C. Klä en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan
1.
Sätt ugnen på 175º C. Klä en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan
2.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, och salt i en skål och ställ åt sidan
3.
I en annan skål vispa lätt för hand eller med elvisp, olja, strösocker, vaniljsocker och ägget
4.
Tillsätt mjölblandningen och blanda väl. Det blir en tjock och torr smet
5.
Tillsätt bananerna och mjölken. Blanda till en jämn smet. Vänd sist nötterna in i smeten och häll i formen
6.
Grädda i mitten av ugnen för ca 40-50 minuter eller tills kakan är klar, allt beroende på ugn. Kontrollera kakan med en provsticka
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 ägg
3 dl strösocker
0.5 tsk vaniljsocker
1.25 dl olja neutral i smaken, typ rapsolja
2 msk mjölk
3 övermogna mosade bananer
1- 1.5 dl hackade valnötter (valfritt)