back-button

Simona Muntean

Picture of the author

INTE vilket bananbröd som helst.

  • 16 skivor

Inte vilket bananbröd som helst!

Hur

How to

1.

Sätt ugnen på 175º C. Klä en brödform med bakplåtspapper och ställ åt sidan

2.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, och salt i en skål och ställ åt sidan

3.

I en annan skål vispa lätt för hand eller med elvisp, olja, strösocker, vaniljsocker och ägget

4.

Tillsätt mjölblandningen och blanda väl. Det blir en tjock och torr smet

5.

Tillsätt bananerna och mjölken. Blanda till en jämn smet. Vänd sist nötterna in i smeten och häll i formen

6.

Grädda i mitten av ugnen för ca 40-50 minuter eller tills kakan är klar, allt beroende på ugn. Kontrollera kakan med en provsticka

Ingredienser

Ingredients

5 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

en nypa salt

1 ägg

3 dl strösocker

0.5 tsk vaniljsocker

1.25 dl olja neutral i smaken, typ rapsolja

2 msk mjölk 

3 övermogna mosade bananer

1- 1.5 dl hackade valnötter (valfritt)