back-button

Simona Muntean

Picture of the author

Homemade Raffaello candy

Himmelskt goda och så enkla att göra. Har länge velat göra dessa små godingar. Äntligen har jag hittat ett bra recept men som inte är för krångligt. Om jag säger att en sats i n t e räcker så långt då förstår ni vad jag menar ;-) Min man är tokig i kokos så jag måste gömma bollarna om vi ska kunna ha kvar några till dagen efter. Tur att det går så snabbt att rulla en sats ;-)

    Hur

    1.

    Blanda kondenserad mjölk med mjölkpulver och smör.

    2.

    Rör i kokosflingorna och ställ kallt för ca 30 minuter.

    3.

    Ta ut blandingen ur kyllen och blanda i fint krossade rån. Använd en brödkavel till det.

    4.

    Rulla kaveln över rån fram och tillbaka tills dessa är fint krossade.

    5.

    Om blandningen inte är tillräckligt tjock och klibbar blanda i lite mer kokos.

    6.

    Gör små bollar, lägg en hasselnöt i mitten och rulla bollen jämn och fin så nötten döljs.

    7.

    Rulla i kokosflingor. Förvara kallt.

    Ingredienser

    394 g SÖTAD kondenserad mjölk

    30 g rumsvarmt smör

    1 dl mjölkpulver Semper

    ca 100 g hasselnötter

    6 krossade rån med vaniljfyllning

    200 g + 150 g kokos flingor